Dette siger Jyllands-Posten om DecorRaid

af | mar 25, 2019 | DecorRaid Magasin

Artikel i Jyllands-Posten Aarhus

Vi er rigtig stolte af, at Jyllands-Posten Aarhus har vist interesse for DecorRaid og skrevet denne artikel om os. Den handler lidt om os bag, og om hvor få kvindelige iværksættere der er i dag, som samtidig arbejder med tech. Vi synes bare det er så sjovt at kaste os ud i dette ellers ret mandsdominerede univers. Vi håber du har lyst til at læse om hvorfor – lige her. 

Læs hele artiklen her

To kvinder skiller sig ud i en branche fyldt med mænd: Laver »Tinder for møbler«


Kvinderne bag firmaet Decorraid har netop fået 277.000 kr. i støtte fra Innovationsfonden til deres projekt.


Det er nok de færreste mænd, der kunne have fået den virksomhedsidé, som 23-årige Laura Lund Kjergaard og 25-årige Nanna Bach Munkholm gik i gang med for godt et år siden, mener de.

“Mænd ville nok ikke lige have startet vores virksomhed. Derfor er der brug for kvinder inden for iværksættermiljøet, fordi vi laver noget inden for andre brancher og områder end mænd. Der kommer ikke den store udvikling indenfor boligbranchen, som vi arbejder med, fordi det er os kvinder, der interesserer os for den branche,” siger Nanna Bach Munkholm.

De to kvinder har udviklet Decorraid. De kalder “en slags Tinder for møbler”, hvor man nemt og hurtigt skal kunne finde inspiration til møbelkøb.

“Der er heller ikke så mange mænd, der interesserer sig for boligindretning eller er boligbloggere. Og måske er der heller ikke så mange mænd, der som Nanna, kan programmere og kan finde ud af det tekniske, og så vælger at gå ind i en startup, der handler meget om det her kvindelige univers,” siger Laura Lund Kjergaard.

Inspirationen til Decorraid fik de to kvinder fra datingappen Tinder, hvor brugere med “swipes”, fingerstrøg på mobilen, kan bladre mellem potentielle romantiske bekendtskaber i nærområdet.

Fart på projektet

Tinder er kendt for at være en hurtig datingplatform, og den samme hastighed vil de to iværksættere tage med sig til interiørbranchen.

“Det skal være nemt, sjovt og en catchiness ved, at man sidder og swiper og ikke rigtig ved, hvad der kommer ved næste swipe,” siger Laura Lund Kjergaard.

Iværksætterne har nu fået 277.190 kr. i støtte fra Innovationsfonden. Pengene vil de blandt andet bruge på at få endnu en udvikler, der kan sætte fart på Decorraid. Samtidig har Decorraid et mål om at få 50.000 aktive brugere om måneden i 2020. I øjeblikket har de 2.000 aktive brugere om måneden. I 2020 vil de også gerne brede sig ud på markedet i udlandet i Norge og Sverige og på sigt også udenfor Skandinavien.

Laura Lund Kjergaard læser til indretningskonsulent, mens Nanna Bach Munkholm er bygningsingeniør og ved at uddanne sig indenfor maskinlæring, en form for programmering, hvor computeren lærer at forudse mønstre. Denne form for teknologi skal gøre det nemmere for brugeren at få bud på potentielle møbelkøb, som passer til brugerens smag.

De to kvinder mødte hinanden gennem fælles bekendte for godt et år siden, og i januar sidste år valgte de at gå sammen om idéen, som Nanna Bach Munkholm havde fået på studiet.
 

Handler om rollemodeller

I løbet af den tid har Nanna Bach Munkholm gjort sig skarp på programmering, og hvordan man laver et regnskab, mens Laura Lund Kjergaard har fokuseret på marketing- og interiørdelen af deres virksomhed.

De ser ikke mange andre kvinder inden for hverken tech- eller iværksættermiljøerne. 

“Det handler meget om at have rollemodeller, og for mig har det været min søster. Når man er til foredrag med kvinder inden for tech, har de ofte været eksponeret for det, siden de var små. Enten havde de en far, eller en lærer, der bare har vist dem at programmere. Det har jeg bare ikke haft før nu, hvor jeg er startet på et studie, hvor folk programmerer,” siger Nanna Bach Munkholm.

Laura Lund Kjergaard har længe arbejdet med interiør og hoppede straks med på projektet, da Nanna Bach Munkholm bød sig til. Hun oplever, at de hos Decorraid især skiller sig ud fra andre startups i branchen, fordi de netop er unge kvinder.

“Der er flere, der har sagt, at det er fedt, det vi har gang i, og klappet os på skulderen, fordi vi både er unge og kvinder,” siger Laura Lund Kjergaard.

“Det skal være nemt, sjovt og en catchiness ved, at man sidder og swiper og ikke rigtig ved, hvad der kommer ved næste swipe” 

På DecorRaid Swipeshop appen kan du søge inspiration mellem tusindvis af interiørprodukter.

SWIPE højre & venstreRAID dine favoritter - KØB din inspiration

Følg med her

Eller læs flere inspirerende indlæg her 

De 3 største indretningstrends til din bolig i 2021

De 3 største indretningstrends til din bolig i 2021

De 3 største indretningstrends til din bolig i 2021Tidens indretningstrends kommer i 2021 til at have et opgør med det hvide, sterile og minimalistiske udtryk. Vi skal fremover invitere en mere kreativ, farverig, naturlig og sanselig indretning ind i vores bolig. Der...

læs mere
Wallpipe fra Løvens Hule – Sådan går det nu

Wallpipe fra Løvens Hule – Sådan går det nu

Fik du set aftenens afsnit af Løvens hule? DecorRaid er stolte af at kunne afsløre at Wallpipe nu kan findes i DecorRaid Swipeshop appen. Velkommen til Wallpipe!Kendt fra Løvens hule Wallpipe, som er kendt fra Løvens hule sæson 5, har igen været på skærmen, da de her...

læs mere

Følg med her

     

Pin It on Pinterest

Share This